Goed om

te weten over

onze school

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Microsoft Showcaseschool

Alle kinderen werken dagelijks aan hun ontwikkeling. Daarbij onderstreunen we ze met instructies, werkwijzes, methodes en materialen. Daarbij werken ze vaak samen of juist helemaal alleen in de stilteplekken. Daarbij verwachten we dat ze doorwerken, zelfstandig werken, gemotiveerd zijn en om hulp vragen als dat nodig is. En dat is best ambitieus!

Na lang zoeken, erover lezen en het volgen van workshops hebben we ondersteuning gevonden bij Microsoft. De tools die Mcrosoft heeft vullen de vragen in die wij hebben om het leren leren van de kinderen te begeleiden, te ondersteunen, maar vooral de uitdaging te geven die ze nodig hebben. Kinderen moeten uitgedaagt worden om gemotiveerd aan het werk te gaan. Daarvoor zetten we Microsoft Outlook, OneNote, Skype en bv Minecraft in.

Samen met een goede eigen device voor alle kinderen, een goede technische ondersteuning, organisatie en een ICT-omgeving die werkt, kunnen kinderen zich ontwikkelen.

We ontwikkelen daarbij automatisch daarbij de 21-eeuwse vaardigheden.

Omdat onze manier van werken verschilt met heel veel andere basisscholen en we daarbij een voorbeeldfunctie kunnen vervullen, heeft Microsoft ons het predicaat Showcaseschool gegund.

Hiermee maken we deel uit van een select groepje Nederlandse scholen (op het moment van schrijven zijn er 4 Microsoft Showcasescholen in Nedserland), maar kunnen we gebruik maken van de kennis en vooruitgang van wereldwijd honderden Showcasescholen.

Jaarlijks verantwoorden we onze ontwikeling en worden we gemonitord, zodat we ons predicaat Microsoft Showcaseschool mogen blijven gebruiken.

 

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Instagram en Facebook

.